ТДК

Официален сайт на група ТДК

ТДКуратор: Проектът, носещ музика

Публикувано от на Jan 7, 2015

(Или какво значи раздвижването в неизлъчваното музикално поколение)

 

poster 14.1.15 b

 

Здравейте, драги ТДКастовци! Както ви обещахме ТДКураторът отново се нагърбва с прекрасното бреме да хвърля светлина върху случки, хора и събития, които по една или друга причина не получават отзвук. Няма да нищим сега причините за това. Поводът за това писание е прекалено хубав, за да представим отново проблематиките, с които преяждаме пред своите критични умове.

 

glavi
(Тик-так Тик-так)

Та вече по същество. Забелязвате ускореното музикално движение завихрящо се покрай Петното на Роршах и това започва да повдига въпроси у вас, нали? Какво точно се случва там се питаш ти, читателю драги. Концерти, проекти, манифести, градски рок събития. Да, в нашия 2019-то-европейски Пловдив се гради в тази посока от известно време. Гради се музикален хомоген-фактор в културната дейност на „обикновения“ пловдивчанин. Засега не е напълно така, но от няколко години трудът вложен в тази посока прояжда лепкавата паяжина на убитата от безпаричие душевност на града ни.

 

bi4eto

(Смърт на културата)

City Rock Gigs – който продукт е причината за този куратор, е последното отроче на креативната младежка дейност. Първата случка от поредицата е на 14.01.2014 от 19:30. В същината си това са серия от концерти, направени с подкрепата на Петното, и организирани изцяло благодарение на жертвоготовния ентусиазъм присъщ на новопоколенческите банди. Но, това с младите вече сте го чували, нали? И какво? Какво Ви е мнението? Не, това не са ви случайните деца хванали инструменти в плах опит за бунт срещу неоформеното поколение на техните родители. Това е добре направена МУЗИКА. Не сте почитатели на инди рока, не сте почитатели на Arctic Monkeys, не се кефите на post-hardcore и не смятате djent за стил? Окей, някои от нас също, други пък ги обичаме, но ще отидем, и ще се изкефим – защо ли? Защото просто това е начинът в крайна сметка да останем доволни от мястото, в което съдбата ни е отредила да живеем и да можем да сме му културен регулатор, като не допускаме социални извращения да дават квази-култура на едно цяло поколение.

 

idvame

(Ние идваме)

Благодарим Ви отново, че бяхте с нас ТДКастовци. До нови срещи! Аривидерчи! Текбир!

 

Заповядайте и грижливо подбрани линкове към нужната вам информация.

Линк към страницата на City Rock Gigs, където ще можете да следите всички изяви – https://www.facebook.com/CityRockGigs?fref=ts

Линк към събитието във фейсбук – https://www.facebook.com/events/403300396502832/?fref=ts