ТДК

Официален сайт на група ТДК

ТДКаст – 19.01.16.

Публикувано от на Jan 19, 2016

От името на ТДК, не като група, а като част от нас, към всеки един от вас, но лично. По повод 6-месечното затишие, метаморфозата и каузата, която ни срещна.

Виж, в последните няколко месеца беше тежко, имахме доста проблеми, напрежението ни идваше в повече и трудно се справяхме с ударите на ежедневието. Битовизмът ни обърна едни срещу други. Трудно се гледахме, дори някои от нас имаха съмнения в другите относно идеята. Дали още ѝ вярват, а не дали е истинска, де. Наистина не беше приятно да живееш с музика, а изведнъж тя да се окаже отдалечен свят, който се захранва с повече кръв, отколкото имаш.
Събирахме се, говорехме, опитомявахме се един друг и най-накрая с болезнения прорез на истината отстранихме всички метастази и решихме, че просто нямаме друг вариант, че просто не можем да живеем без това…

Да, това доведе до промени – Звездомир Михалев и Димитър Пенчев вече не са в текущия състав на ТДК, но те винаги, непрекъснато и неотменимо ще са част от ТДК. С тези двама души създадохме спътник, който ще ни съпроводи до края на съществуването ни като хора.   Причините за това далеч не са предмет на дребнавости или всекидневие, твърде е просто – всичко е в името на музиката като цел.

С тази метаморфоза останахме с две вакантни места – на китарист и барабанист. И двамата (Пенчев и Михалев) бяха много добри инструменталисти и срещнахме не малко трудности в запълването на техните места. Барабанист на ТДК вече е Здравко Дочев (Omnipresent, Ф.О.Н.) Може би знаеш, че с него свирихме в MIXTAPE 5, на концерта ни с Naxatras. За него и неговите отличителни черти и характеристики ще пишем допълнително утре.

Втората от двете поанти на тази публикация е въпросната кауза, която споменахме в началото. Тя е свързана с Жаклин Дишлиев – Джей. Той беше в състава на Ф.О.Н. заедно с вокалиста ни Никола Николов, както и с текущия ни барабанист, и е един от най-добрите китаристи, с който сме имали честта да работим. След само два концерта с групата Жаклин замина за САЩ , но сега е решен да се върне и да се присъедини за постоянно към ТДК. Повече за Джей и за историята на неговото завръщане също ще пишем подробно в идните дни.

Случиха ни се много неща, но и предстои да ни се случат още много. Ще се нуждаем неведнъж от твоята помощ. Следи това пространство!

 

Пенчев

Михалев

Петров

Попов

Дочев

Дишлиев

Шнитер

Николов