ТДК

Официален сайт на група ТДК

Да помогнем на Джей да се прибере у дома!

Публикувано от на Jan 21, 2016

 

 

Приятели, нуждаем се от вашата помощ.

Запознахме се с Жаклин Дишлиев – Джей преди около година и половина. От самото начало си допаднахме и като хора, и като музиканти. Свирихме заедно в страничния проект „ФОН“, където успяхме да направим само два концерта преди той да замине за САЩ. Сприятелихме се, но и бързо се убедихме, че Джей е може би най-добрият китарист, с който сме работили някога. Когато напусна България, тя изгуби не само поредния добър, интелигентен млад човек, но и страхотен музикант.
Но за разлика от толкова много други, сега животът постави Джей на път обратно към дома. По стечение на обстоятелствата, това съвпадна точно с нуждата ни, като група, да намерим нов китарист. Предложихме на Джей позиция в ТДК и той с радост прие. Тези от вас, които ни познават, може би знаят какво означава това за нас – музиката, която ни събира, ще продължи; ТДК ще съществува и занапред, месеците, прекарани в тревога, най-сетне ще приключат.

Проблемът е, уви, финансов – Джей няма никаква възможност да плати билета си от Флорида до България. Не достигат 600 долара. Всички опции са изчерпани, всички варианти – обмислени. Готов е дори да продаде инструментите си – най-ценното за един творец – но и това не е успял да направи засега. А времето е много, много малко – след само две седмици наемът на Джей изтича и той остава на улицата. Останал в безизходица, той ни сподели, че може би все пак няма да успее да се върне при нас. Което, разбира се, в момента сигурно е най-малкият му проблем.

Ние обаче искаме да се опитаме да му помогнем. Уви, нямаме средства, които да му дадем, но имаме вас. Обръщаме се за помощ тук и се надяваме с общи усилия да съберем нужната сума, за да върнем Джей у дома.

Не можем да опишем с думи колко бихме ви били благодарни, ако ни помогнете да се справим с този проблем, който застрашава както нашия приятел, така и бъдещето на групата ни. Затова ще го направим по единствения начин, който знаем – чрез музиката. Ако успешно изпълним таргета на кампанията и върнем Джей в България, първият концерт с него в родния ни град Пловдив ще е напълно безплатен за всички, желаещи да присъстват. Отделно от това, по-долу можете да видите различните награди, които предлагаме на дарилите определени суми (всяко следващо ниво включва и наградите от всички предишни!).

Ще сме задължени ако ни помогнете да разпространим информацията за тази своя инициатива. Разбира се, както винаги, отворени сме към всякакви идеи, критики и предложения. За финал – малко музика:

Линк към кампанията: https://www.gofundme.com/helpjaygohome